HVORDAN FÅR MAN ET TO-MANDS-PROJEKT...

Hvordan får man et

to-mands-projekt til at fungere?

 

 

April 3, 2016

 

Da Sine og jeg indgik en aftale om at lave en bog sammen, kendte vi knapt nok hinanden. Vi havde mødt hinanden få gange til arrangementer i Danish Business Women, og udvekslet få ord til hinanden. Vores fælles tro på projektet var heldigvis så stærk, at vi ikke så det som et problem, at vi ikke kendte hinanden.

 

At give sig i kast med et projekt som vores kræver et godt samarbejde, hvor man kan støtte og motivere hinanden til at fortsætte mod målet. Og det har vi faktisk brugt ret meget tid på at etablere. Det gode samarbejde altså.

 

Vi er så heldige, at vi er meget forskellige og meget ens. Og det er en fantastisk styrke tilsammen. Det kræver blot, at man formår at etablere en fælles ramme, der kan indeholde os begge to.

 

I skabelsen af den fælles ramme har vi holdt møder om, hvordan vi bedst kan afholde møder. Vi har talt om, hvordan vi bedst kan være ærlige, når vi er ærlige. Og vi har diskuteret, hvordan vi bedst arbejder sammen, når vi arbejder hver for sig.

 

Det kan virke utrolig omstændigt, men det er tiden værd. For os i hvert fald. På den måde fandt vi nemlig ud af, hvad det er vigtigt for os. Sammen.

 

Med tiden er det derfor lykkedes os at etablere et samarbejde, som passer til os. Lidt ligesom en virksomhed har en særlig arbejdskultur og værdier den arbejder ud fra, har vi også udviklet et fælles værdisæt og en arbejdskultur. En ramme for vores samarbejde.

 

Og hvad er det så for en ramme?

 

Det væsentligste for os er, at vi er ærlige og ikke antager noget. Derfor er vi ærlige på en konstruktiv facon, hvor vi ikke kommer med kritik uden at være løsningsorienteret. Også antager vi ikke. Hverken i arbejdsprocessen eller i vores personlige relation til hinanden. Så hellere spørge en ekstra gang, end at antage at vi kender svaret.

 

Til at effektuere disse værdier bruger vi også helt konkrete værktøjer i vores samarbejde. For eksempel har vi et ugentlig møde, hvor vi sammen gør status og planlægger fremtidige opgaver. På den aftale dagsorden er der tre faste punkter, vi altid har med.

 

Det første er, at vi starter mødet med et check-in, hvor vi fortæller, hvad der fylder noget for os lige nu både privat og professionelt. Det gør vi, fordi det er vigtigt at vi har en fornemmelse for hinanden og os selv. Andet faste punkt er en forventningsafstemning, hvor vi finder ud af, hvad vi forventer af hinanden og os selv lige nu. Ved det tredje og sidste punkt skal vi fremtidsplanlægge. Her definerer vi opgaver og deadlines, så vi har et overblik over processen og vores ansvar hver især.

 

Også forsøger vi at fejre vores delmål. Det er en lang proces at skrive en bog, og derfor skal man fejre de små sejre. Det er ligesom med til at holde gejsten oppe, også bliver det lidt lettere at overskue vejen mod det endelig mål.

 

Sådan har vi fået det til at fungere i vores to-mands-projekt. Og med det er der ikke kun kommet et godt samarbejde. Der er også kommet et rigtig godt venskab. Heldigvis for det.

 

 

KONTAKT

Call us:

IBEN BJØRGULF ANTONSEN

+971 52 719 8580

SINE SOFIE NYHOLM FRIIS

+971 55 46 47 365

E-mail:

INFO@WOMENWORLDWIDE.DK

Er du interesseret i at høre mere? Skriv dig op til nyhedsbrevet her!