REPORTAGETUR TIL BAHRAIN

Reportagetur til Bahrain

 

Maj 17-18, 2016

 

 

Nu er vi kommet til den rigtig sjove del af vores bogskrivningsproces; den del, hvor vi rejser ud og besøger de kvinder, vi skriver om.

 

Det er desværre ikke muligt for os at besøge dem alle sammen, da nogle befinder sig steder, som er svært fremkommelige og usikre at rejse til. Heldigvis var det muligt for os at rejse til Bahrain og besøge Line.

 

Så det gjorde vi.

 

Tirsdag morgen den 17. maj klokken 07.15 lettede flyet fra Dubai, og 55 minutter senere var vi fremme i ørigets hovedstad Manama. I lufthavnen udfyldte vi hver især en blanket, der skulle give os turistvisum. Sine strøg lige igennem paskontrollen, mens jeg begik den fejl, at skrive ”journalist” i feltet under beskæftigelse. Da jeg skrev bogstaverne havde jeg en lidt underlig fornemmelse. Jeg havde ikke lyst til at lyve, men jeg var heller ikke helt sikker på om det nu også var en god idé at skrive journalist.

 

Det var det ikke.

 

Vi blev venligt sat til side og mit pas og visumansøgning røg frem og tilbage mellem 5-6 forskellige uniform og kandora klædte mænd. Jeg svarede på de samme spørgsmål om og om igen; hvorfor var jeg i Bahrain? Hvem skulle jeg besøge? Og hvor længe skulle jeg blive? Vi tog det stille og roligt, Sine og jeg, og svarede på alt, hvad de spurgte om. Efter 30 minutter fik jeg dog en smule svedige håndflader og var nervøs for om reportageturen sluttede førend den overhovedet var begyndt. Men efter en lille time fik jeg det længeventede stempel i mit pas og vi kunne gå ud i den varme morgen.

 

Et hurtigt stop på vores hotel i Seef og vi blev hentet af Line, der har været bosat i Mellemøsten i 12 år. Hun har sin egen crossfit box i Bahrain, hvor hun træner lokale kvinder og mænd. Især womens only holdene er vanvittigt populære og med venteliste. Her behøver de lokale muslimske kvinder ikke have tørklæde på. Og her kan de rase ud og svede så det løber fra knæhaserne. Uden nogen stiller spørgsmålstegn eller synes det ikke hører sig til.

 

Efter 6-7 timers samtale over Skype er det en helt speciel oplevelse endelig at møde det menneske, man har lært så godt at kende. Vi tilbragte to hele dage sammen med Line og det var et fantastisk besøg, der gav en masse godt til kapitlet om Bahrain.

 

Og mere vil vi faktisk ikke afsløre. Det kommer alt sammen til at stå i den kommende bog.

 

Men et udpluk af nogle af de mere end 3500 billeder Sine fik taget, vil vi gerne vise

 

46 timer blev det til i Bahrain, og vi glæder os til at skulle afsted igen!

 

Kærlig hilsen

Sine og Iben

KONTAKT

Call us:

IBEN BJØRGULF ANTONSEN

+971 52 719 8580

SINE SOFIE NYHOLM FRIIS

+971 55 46 47 365

E-mail:

INFO@WOMENWORLDWIDE.DK

Er du interesseret i at høre mere? Skriv dig op til nyhedsbrevet her!