METTE MAHAINI

”Der er en mere laissez faire tilgang, og der er ikke langt fra idé og tanke til handling. Man kan tillade sig at drømme lidt mere, når man er i Dubai.”

METTE MAHAINI

UDDANNET LANDSKABSARKITEKT FRA LANDBOHØJSKOLEN I KØBENHAVN

HAR VÆRET BOSAT I DUBAI SIDEN 2007

Kærlighed, karrieredrømme og københavnsk kedsomhed drev Mette til Dubai

 

Hvad gør man, hvis man bliver forelsket i en mand, hvis hjem og liv er i Dubai, når man selv er etableret midt på pulserende Nørrebro i København, tusinde kilometer væk fra den mellemøstlige ørkenstat? For Mette Mahaini var det simpelt: Man forfølger de muligheder, der tilbyder sig og håber på det bedste. I dag bor og arbejder hun i Dubai på ottende år.

Det gik hurtigt. Fra Mette Mahaini mødte sin mand for første gang på en skiferie i marts 2007 til hun havde solgt sin lejlighed på Nørrebro, sagt sit job op og havde første arbejdsdag på en tegnestue i den rebelske emirat, var forår blevet til efterår og Mettes liv var på syv måneder forandret radikalt.

 

”Jeg var måske en smule forblændet, da jeg flyttede, men jeg var indstillet på, at hvis ikke arbejdslivet i Dubai viste sig at være godt, så var det stadig det rette valg. Derfor er jeg også meget positivt overrasket over, hvad det har gjort for min karriere.”

 

Rastløshed og nye muligheder

 

Mette er uddannet landskabsarkitekt fra Landbohøjskolen i København fra 2006. Efter knap et år på tegnestuen Bisgaard Landskabsarkitektur på Nørrebro begyndte rastløsheden over hverdagens trivialitet allerede at få sit overtag, hvilket gav trangen til nye udfordringer og arbejdsrammer vokseværk. Forestillingen om et liv i udlandet var derfor ikke fremmed for Mette - den var derimod en kærkommen lejlighed til at skabe en tiltrængt forandring.

 

 

 

I september 2007 besøgte Mette sin kommende mand i Dubai for første gang, og tiden blev brugt målrettet på at undersøge, hvilke muligheder der bød sig for en dansk landskabsarkitekt. I de to uger Mette var i Dubai besøgte hun fem forskellige tegnestuer, og blev positivt overrasket over mulighederne: ”Jeg kom med min danske portfolio, som ikke kommer i nærheden af at ligne de ting, der bliver lavet i Dubai. Og jeg havde kun arbejdet i (?) år, så jeg var meget grøn. Alligevel var der masser af åbne døre.”

 

Mette blev tilbudt job på flere af de tegnestuer, hun besøgte, og valgte virksomheden LMS International, hvor hun har været lige siden.

 

Fra cykelstier til luksushoteller

 

Mens Mette i Danmark havde projekter som offentlige anlæg, cykelstier og metrostationer på tegnebrættet, sidder hun i dag med designplaner for femstjernede luksushoteller og resorts, paladser og kæmpe villaprojekter. Ikke kun størrelsen af projekter og budgetter, men også mentaliteten, ambitionerne og tilgangen til arbejdet i Dubai er radikalt anderledes fra Danmark.

 

”Der er en mere laissez faire tilgang, og der er ikke langt fra idé og tanke til handling. Man kan tillade sig at drømme lidt mere, når man er i Dubai.”

 

KONTAKT

Call us:

IBEN BJØRGULF ANTONSEN

+971 52 719 8580

SINE SOFIE NYHOLM FRIIS

+971 55 46 47 365

E-mail:

INFO@WOMENWORLDWIDE.DK

Er du interesseret i at høre mere? Skriv dig op til nyhedsbrevet her!