THERESE SCHULTZ SEVALDSEN

”Selvfølgelig har kvinder noget at skulle have sagt. Også i Mellemøsten.”

THERESE SCHULTZ SEVALDSEN

HEAD OF HR HOS PHILIPS I MELLEMØSTEN OG TYRKIET

BOSAT 5 ÅR I MELLEMØSTEN

HAR TIDLIGERE ARBEJDET HOS SCHNEIDER ELECTRIC OG SOM SELVSTÆNDIG KONSULENT

En dansk kvinderettighedsforkæmper i Mellemøsten

 

Therese Schultz Sevaldsen har stadig tre måneder tilbage af sin barsel, da telefonen ringer: Hun skal udstationeres i Dubai, som en del af et talentudviklingsprogram. Meddelelsen bliver modtaget med forundring: det kan ikke passe, der må være sket en fejl. Therese havde utvetydigt udtrykt ønske om ikke at blive udstationeret til Mellemøsten. Men beslutningen var truffet og afsted kom hun med sin mand og sin dengang otte måneder nye baby på armen. Efter kun fem dage i den mellemøstlige emirat Dubai er hun overbevist; det var det helt rette sted, hun var landet.

 

 

En dansker i abaya

 

Therese Schultz har en abaya, og når hun tager den på, bliver hun komplimenteret for sin elegance, stilsikkerhed og simpelhed. Den er dekoreret med smukke sorte similisten, der elegant smykker sig ud over den dybsorte robe. Materialet er fint og åndbart, og falder i lette draperinger fra skuldrene ned til gulvet, og tillader kun at hænder, fødder og hoved efterlades frit. En abaya bæres ofte af muslimske kvinder og ledsages af et tørklæde, der vikles om halsen og håret eller en niqãb, hvor kun øjnene ikke er dækket.

 

Men Therese Schultz er ikke muslim. Hun er en dansk kvinderettighedsforkæmper i Mellemøsten.

 

Abayaen har Therese Schultz nøje udvalgt med lige dele selvfølgelighed og nøgternhed. For når man arbejder som HR chef for Mellemøsten og Tyrkiet i den multinationale virksomhed Philips, så er man nødsaget til at lade sig indhylle i nogle af de religiøse, politiske og kulturelle forskrifter, der hersker - også hvis det indebærer, at man bærer en muslimsk abaya og et tørklæde. Især hvis man som Therese Schultz vil give sig selv muligheden for at skabe en positiv forandring for kvinder på arbejdsmarkedet i en del af verden, hvor kvindesynet kan forhindre kvinder i at arbejde.

 

 

Dubai? Nej tak!

 

Netop det radikale kvindesyn var ellers en afgørende faktor for, at Therese Schultz ikke ønskede at blive udstationeret i Mellemøsten. Ideen om at leve i et samfund, hvor kvinder ikke blev respekteret og ikke blev anset for ligeværdige, var i så stor kontrast til de idealer Therese ønskede at hylde og efterleve, at Mellemøsten aldrig kom på listen over steder, hun ønskede at bo.

 

 

Med inspiration fra sin norske tante, der var en af Norges største kvinderettighedsforkæmpere og står som et lysende ideal for Therese, er bevidstheden om kvinders kamp for en retfærdig og rimelig plads i samfundet en naturlig del af Thereses tankesæt og verdenssyn. Et liv i Mellemøsten syntes derfor ikke som et naturligt valg. I praksis blev forestillingerne om kvindesynet dog gjort til skamme

 

 

Prisværdige initiativer for kvinder i Mellemøsten

 

”Min forestilling er i virkeligheden blevet med omvendt fortegn. Jeg oplever, at du bliver mere respekteret og lyttet til, fordi du er kvinde. Der udvises enormt meget respekt for, at der er en kvinde, der er nået så langt.”

 

Med udgangspunkt i Dubai, men med hele Mellemøsten som sin arbejdsplads, har Therese Schultz HR ansvaret for 2850 ansatte. Det betyder mange rejser til lande som Saudi Arabien, Yemen og Tyrkiet, hvor hun gennem møder med højtstående, betydningsfulde og profilerede mennesker er i stand til at rykke ved nogle af de forestillinger, der er om kvinders betydning og berettigelse på arbejdsmarkedet.

 

Den gennemgribende passion, nysgerrighed og interesse for andre mennesker i kombination med en ufravigelig ærlighed og urokkelig vilje, har gjort Therese Schultz i stand til at skabe prisvindende resultater for kvinder på arbejdsmarkedet i Mellemøsten. Hendes initiativ til at ansætte kvinder i Philips i Saudi Arabien blev hædret med en pris til karrieremessen Glowork i 2014, og i dag kan 20 kvinder bryste sig af at være en del af Philips i Saudi Arabien.

 

For som Therese Schultz Sevaldsen siger: ”Selvfølgelig har kvinder noget at skulle have sagt. Også i Mellemøsten.”

 

KONTAKT

Call us:

IBEN BJØRGULF ANTONSEN

+971 52 719 8580

SINE SOFIE NYHOLM FRIIS

+971 55 46 47 365

E-mail:

INFO@WOMENWORLDWIDE.DK

Er du interesseret i at høre mere? Skriv dig op til nyhedsbrevet her!