TINA TINGGAARD NIELSEN

”Min tilgang er en anden, mine måde at kommunikere på er en anden, og jeg oplever, at der er en helt anden respekt for mig som kvinde, end jeg havde forventet.”

TINA TINGGAARD NIELSEN

UDDANNET EKSPORTINGENIØR FRA HORSENS

ANPART I VIRKSOMHEDEN THE PODCOMPANY I DUBAI

TIDLIGERE ANSAT I ENGLAND OG QATAR

Entreprenør og nordjyde i Dubai

 

Det har aldrig været en drøm for Tina Tinggaard at bo og arbejde i udlandet. Det kom til hende som en tilfældighed – en mulighed, der blev givet og grebet. Med et pitstop i England endte Tina Tinggaard i Dubai, hvor hun i dag lever et liv med anpart i en virksomhed og mere end 60 ansatte langt væk fra sine nordjyske rødder i Fjerritslev.

 

 

”Jeg er nordjyde og som sådan ikke den store explorer. Jeg har aldrig tænkt, at jeg skulle ud i den vilde verden på den måde. Da jeg fik muligheden om Dubai, tænkte jeg først, ”årh, kvinder i Dubai, er det nu også en god idé?” Men det var det, og jeg tænkte hurtigt, ”jeg gør det!””

 

Tina Tinggaard er uddannet eksportingeniør fra Horsens og blev ansat i EJ Badekabiner i Hedensted i 2004. EJ Badekabiner fremstiller præfabrikerede badekabiner, som er komplet konstrueret rum med vægge, gulv og loft samt alle de essentielle dele, der følger med et badeværelse. Som en helstøbt kasse kan badeværelset løftes ind i alverdens byggekomplekser.

 

Efter fire måneder i Hedensted fik hun tilbudt ansættelse hos leverandøren i New Castle, England. Tilbuddet kom på et godt tidspunkt. Samme dag som Tina Tinggaard takkede ja til jobbet i England, modtog hun de endelige skilsmissepapirer efter halvandet års separation. Hun var klar til noget nyt.

 

Fra England til Dubai

 

Det blev til fire år i England, inden hun i 2008 fik tilbuddet om udstationering i Dubai og sammen med flere kollegaer, heriblandt to danskere, flyttede til De Forenede Arabiske Emirater. Samtidig fik den økonomiske krise sit overtag i verdensøkonomien, hvilket betød at Tina, sammen med sine engelske europaeiske kollegaer, blev skiftet ud med biligere arbjedskraft i 2010. Det lykkedes Tina at få et job i Doha, Qatar, men efter fem måneder vendte hun tilbage til Dubai for sammen med en tidligere kollega herfra og tilbage fra EJ Badekabiner var en mission og passion nemlig blevet født: De ville starte deres eget firma, der producerede præfabrikerende badekabiner.

 

I tæt på et år arbejdede de målrettet og hårdt på at finde investorer, der så potentialet og mulighederne i deres idé. Forretningsplaner og budgetter blev udviklet, revurderet og præsenteret for potentielle investorer. I 2012 lykkedes det. En arabisk libaneser så fremtiden i produktet og The Pod Company var en realitet.

 

 

 

 

Danske værdier videreføres

 

The Pod Company er i dag en succes. Mere end 60 ansatte inden for design, produktion og udvikling med planer om at udvide til 90 ansatte frem til september i år. De præfabrikerede badekabiners høje kvalitet og gennemarbejdede design er efterspurgt og bliver leveret til luksushoteller, lejlighedskompleks og paladser.

 

Ansvaret for et succesfyldt firma med mange ansatte forpligter, og Tina Tinggaard er meget bevidst om at videreføre nogle af de idealer og værdier, som er hjørnestenen for deres succes:

 

”Der skal være en passion og respekt for det arbejde, man laver. Jeg forsøger at gøre op med den uselvstændighed, der kan præge arbejdskulturen her og i stedet opfordre til initiativ, modstand og kritisk sans. Ellers falder alt vores arbejde til jorden.”

 

Samtidig formår Tina Tinggaard at gøre det til en fordel, at hun er kvinde. ”Jeg tænker og tackler tingene på en anden måde end mine mange mandlige kollegaer i branchen, og det er en god ting. Min tilgang er en anden, mine måde at kommunikere på er en anden, og jeg oplever, at der er en helt anden respekt for mig som kvinde, end jeg havde forventet.”

 

KONTAKT

Call us:

IBEN BJØRGULF ANTONSEN

+971 52 719 8580

SINE SOFIE NYHOLM FRIIS

+971 55 46 47 365

E-mail:

INFO@WOMENWORLDWIDE.DK

Er du interesseret i at høre mere? Skriv dig op til nyhedsbrevet her!